Thomas Elfgren - mistä milloinkin

Tunti lisää positiivisuuteen

Eräs kollegani tviittasi heti ylimääräisellä aamutunnilla näin: Suomalaisten pitäisi päästä eroon pessimistisestä ajattelusta. Positivismi synnyttää positiivisia ja eteenpäin vieviä juttuja.

Hyvin sanottu. Kiitos tuosta ja siitä innoitettuna käytän päivän ylimääräisen tunnin positiiviseen ajatteluun.

Aloitan ulkomailta. Vuosisatojen ajan viljelijät ovat säästäneet siemeniä seuraavan kauden satotuotantoa varten. Monikansallinen Monsanto väittää nyt guatemalaisessa tuomioistuimessa, että vain heillä on vapaakauppasopimuksiin perustuva oikeus siementuotantoon. Vielä tulee se päivä kun monikansallisille yrityksille ulkoistettu valta palautuu kansalaisille. Se on silloin näkemin vapaakauppasopimuksille, TTIP:lle, TTP:lle, Nestlélle, Monsantolle, Daewoolle ja monille monille muille. Tästä meneekin saman tien iloiset aamuterveiset Brysseliin.

Tuore tutkimus Britanniassa kertoo, että 250 000 lisää ovat viime vuonna siirtyneet matalapalkkatöihin. Suomikaan ei ole pekkaa pahempi. Puheet keskitettyjen palkkaratkaisujen purkamisesta, TESsin epämielekkyydestä ja ammattijärjestöjen turmiollisuudesta ovat nannaa kuultavaa erityisesti niille joilla jo on. Heille hyvinvointi sekä taloudellinen ja sosiaalinen tasa-arvo tarkoittaa kilpailua siitä kuka tuottaa halvimmalla ja kuka tekee suurimmat voitot. Onneksi enemmistö on toista mieltä.

Kokoomuksen Susanna Koski väittää tietävänsä, että naisten euro on pienempi koska he tekevät vähemmän töitä. Vain vajaassa viidennessä työpaikoista miesten ja naisten palkkaus on sama. Naisvaltaisilla työaloilla palkkaus on alhaisempi kuin miesvaltaisilla. Hyvä Susanna, nyt sinäkin tiedät tämän kaikkien muiden jo tietämän tosiasian. Hauskaa päivän jatkoa myös sinulle!

Pääministeri Stubbin unelmatiimin tähtäimessä ovat nyt sosiaalipummit ja sohvaperunat. Työttömyysturvalakiin ehdotetaan lisäystä siten, että työtön työnhakija voi menettää oikeutensa työttömyysturvaan jos häntä ei tavoiteta puhelimitse. Viimeistään seuraavissa vaaleissa niin kokoomus kuin konservatiiviset perussuomalaiset tulevat tietämään, että työttömistä vain pieni vähemmistö ovat sosiaalipummeja ja sohvaperunoita. Hieno juttu!

Perussuomalaiset ovat huolissaan maahanmuuttajien aiheuttamista taloudellisista rasitteista ja muutamista sosiaalipakolaisista. Me enemmistössä olevat muut suomalaiset olemme paljon enemmän huolissamme maasta muuttavien suomalaisten aiheuttamista taloudellisesta rasitteista ja todellisista veropakolaisista. Onneksemme elämme maassa, jossa kansalaisten liikkuvuutta ei ole pohjoiskorealaisittain rajoitettu. 

Kokoomuksen ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen haluaa lisätä vapaaehtoisuutta luonnonsuojeluun. Niin minäkin, mitä enemmän vapaaehtoisia sitä parempi. Jätetään nuo pakkotoimet vain niitä varten, joille luonnon suojelu ei ole prioriteetti. High five Sanni, tätähän sinä tarkoitit!?

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä aloitti vaalikampanjan vaatimalla kovia toimia Suomen valtiontalouden kohentamiseksi. Hevoskuurin nimi on Virkamiehet kilometritehtaalle. Lähes kaikki tietävät, että kilometritehtaalla ei tuoteta rahaa valtion kassaan. Kustannusten leikkaaminen pitäisi siis aloittaa siirtämällä kilometritehtaalle turhaa byrokratiaa säätävät poliitikot. Heidät voitaisiin korvata niillä, jotka liputtavat yrittelijäisyyden helpottamisen puolesta. 

Suomi on hyvä maa ja vaikka toisin väitetään, on edelleen lottovoitto syntyä Suomeen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Heikki Jokipii

Kerrot näin:

"Monikansallinen Monsanto väittää nyt guatemalaisessa tuomioistuimessa, että vain heillä on vapaakauppasopimuksiin perustuva oikeus siementuotantoon."

Nyt tarvittaisiin tähän ehdottamsti lähde.

Olemme jo jo aiemmin todenneet tämän:

"Käytännössä kaikki se paha, mitä kuulet Monsantosta, on pötyä"

http://tuottavamaa.org/uutiset.php?News_id=323

Heikki Jokipii

Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto rt

Käyttäjän thomaselfgren kuva
Thomas Elfgren

Heikki Jokipii - olette varmasti perehtyneet Guatemalan tapahtumiin, jossa niin sanottu "Monsanto laki" äänestettiin parlamentissa niukalla äänten enemmistöllä kumoon. Tarina jatkuu ja keskiössä on tietenkin tulkinnat CAFTA-vapaakauppasopimuksen sitovuudesta. Lähteitä on internet pullollaan. Olette varmasti myös perehtyneet kasvituotantoon geenimanipuloiduilla siemenillä.

Alla sekä Nestléä että Monsanto koskeva näkökulma, josta poimin tarkoituksellisesti yhden kappaleen: "The company notorious for sending out hordes of ‘internet warriors’ to defend the company and its actions online in comments and message boards even takes a firm stance behind Monsanto’s GMOs and their ‘proven safety’. In fact, the former Nestle CEO actually says that his idea of water privatization is very similar to Monsanto’s GMOs."

Jos Monsanto tekee pelkästään hyvää, voimme olla kaikki iloisia.

http://earthweareone.com/nestle-ceo-water-is-not-a...

Heikki Jokipii

Jos lähteitä on internet pullollaan, niin pyytäisin nyt sen yhden lähteen, joka todistaisi tuon väitteen Monsantosta.

Uskallan väittää, että myös se on pötyä.

(Tuollainen vihjailu, että olisin Monsanton palkkasoturi netissä, on muuten sitten aika ala-arvoista.)

Käyttäjän thomaselfgren kuva
Thomas Elfgren

Heikki Jokipii - ensinnäkin vilpittömät pahoitteluni. Tuo lainaus oli tarkoitettu herättämään kysymyksen mihin lähteisiin te vetoatte todetessanne että ""Käytännössä kaikki se paha, mitä kuulet Monsantosta, on pötyä". Ei suinkaan teihin henkilökohtaisesesti.

Linkeistä ei ole pulaa ja lähteiden luotettavuudesta voimme aina keskustella. Tässä vain yksi ja vain Guatemalaa koskeva linkki: http://www.csmonitor.com/World/Americas/Latin-Amer...

Jotta keskustelu ei harhautuisi blogin alkuperäisestä aiheesta, päätän kommentoinnin Monsanton osalta tähän.

Ystävällisin terveisin

Käyttäjän JarmoRouhiainen kuva
Jarmo Rouhiainen

Suomalaiset eivät ole sen pessimistisempiä kuin muutkaan ihmiset. Tuo hokema on vain sellainen "hyvä aloitus", joita keskustelussa viljellään, jotta ei tarvitse perustella sen kummemmin tyyliin: "kaikkihan tämän faktan tietävät perustelematta, eikö".

Positiivisuus on itsessään sen verran hyvä ja kannatettava asia, ettei sitä tarvitse perustella alentuvuuksilla.

Toimituksen poiminnat