Thomas Elfgren - mistä milloinkin

Vaaliajelua kaksilla rattailla

Keskustelu perussuomalaisten maahanmuuttopoliittisesta ohjelmasta on nostattanut tunteiden laineet korkealle. Kaikki sopiva ja sopimaton siitä on jo sanottu, eikä henkisiltä henkilövahingoiltakaan ole säästytty.

Sivistynyt asiakeskeinen väittely on eräille aivan mahdoton rasti. Heidän onnekseen jokainen puuttuva ajatus voidaan korvata sanoilla ”huora”,  ”homo”, ”älä tule pimeällä kujalla vastaan” ja ”vitun nuija”. Nämä yölliset nettikirjoitelmat ja uhkausviestit ovat sen verran ala-arvoisia, että ne pitäisi kirjoittaa uudestaan ennen kuin ne heitetään roskikseen. Se siitä.

Pienen pieni osa maahamme pysyvästi muuttavista ulkomaalaisista ei sitten millään mahdu yhteiskunnan asettamiin raameihin. Ylivoimaisesti suurin osa maahanmuuttajista elää kuitenkin ihan tavallista elämää kunnioittaen sekä suomalaisia että omia perinteitään.

Afrikkalaisten, erityisten somalien rikollisuus on maahanmuuttovastaisten ykkösagenda. Pienimmätkin sivuaskeleet kaidalta tieltä nostetaan sosiaalisen median tikunnokkaan. Maahanmuuttokriittisten huoli rikollisuudesta olisi heti paljon uskottavampi jos he vaatisivat täydellistä nuhteettomuutta hengenheimolaistensa lisäksi myös ruotsalaisilta ja yhdentoista muun maan kansalaisilta. He ovat somaleitakin “rikollisempia”.

Afrikkalaisilta täydellistä nuhteettomuutta edellyttävien vaatimuslistalla on myös omasta äidinkielestä, uskonnosta, vaatetuksesta, kulttuurista ja ruokaperinteistä luopuminen.  Jos heidän pillinsä mukaan tanssittaisiin, meillä tarjottaisiin vain hookoota, possuista läskisoosia ja karjalanpaistia.

Timo Soinia on pyydetty sanoutumaan irti rasistiseksi luonnehditusta puolueohjelmasta. Minusta se on kohtuuton vaatimus. Ei puolueen johtaja voi sanoutua irti omasta puolueohjelmastaan. Kirjassaan “Peruspomo” hän kirjoittaa: Omasta taustastani johtuen en ole itse ollut innostunut maahanmuuttoteemasta, enkä näe maahanmuuttoa suurimpana yhteiskunnallisena ongelmana. …minulle on itsestään selvää, että jokainen on Luojan luoma ja tasa-arvoinen. 

Eräänlainen etukäteisirtisanoutuminenhan tuokin on. Arvioitaessa onko Soinin puolueohjelmaa tukevilla rasistinen agenda, pitää tutustua tunnettujen konfliktien yhteisiin nimittäjiin. Nämä ovat etenemisjärjestyksessä: verbaalinen väkivalta, fyysinen väkivalta, hallinnolliset ja lainsäädännölliset toimenpiteet tietyn väestönosan eristämiseen, kehotukset poistua maasta, maasta karkottamiset ja pakkosiirrot tietyille asuinalueille, fyysinen sijoittaminen gettoihin, tappaminen näännyttämisellä ja tauteja levittämällä, pakkotyö, joukkotuhonta ja kuoleman marssit. 

Myöhemmin Soini kirjoittaa “Peruspomo”-kirjassaan keskustelusta nimekkään puoluetoverinsa ja kansanedustajan kanssa näin: Etkö sinä nyt mitään muuta ongelmaa näe kuin monikulttuurisuuden. Luulisi, että kun olet pienen lapsen isä, sinulla olisi lapsilisistä ja neuvoloista asiaa, mutta ei, sinä ajat yhtä raidetta. 

Soini on mielestäni sanoutunut irti niin rasismista kuin äärikansallismielisyydestä jo ennen kuin tuo puolueohjelma on julkaistu. Puolueensa kannatuksesta johtuen hän ajelee nyt kohti vaaleja kaksilla rattailla, tai niin kuin häntä itseään lainaten yhdellä raiteella.

Eräät muut puolueet ovat jo väläytelleet valmiuttaan hallituskumppanuuteen perussuomalaisten kanssa. Soinin ei tarvitse irtisanoutua mistään, mutta muilla puoluejohtajilla on vielä piikki auki.

Äänestäjät haluavat tietää minkä hevosen laariin ääni loppujen lopuksi tippuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Timo Saarinen

On totta, että tuo irtisanoutumisen vaade on turha. Mikä puoluejohtaja irtisanoutuisi oman puolueensa ohjelmasta? Olisi aika huono johtaja. Tuo ohjelma tarkoittaa todellisuudessa sitä, että Perussuomalaiset haluavat profiloitua rasistipuolueena, joka on sinällään ihan ymmärrettävää, sillä vuosien kaapissa eläminen saattaa käydäkin raskaaksi.

Sitä en ymmärrä, että avoimen rasistisen puolueen jäsenet sekä johtaja itse silti kiistävät julkisen rasisminsa. Pitävätkö he ihmisiä tyhminä? Tuo ihmisten aliarviointi on nimittäin kohtuullisen amatöörimäistä petosta.

No, sitä saa, mitä tilaa. Ei tule jytkyä rasismiteemoilla. Ja se on kuulkaas vain hyvä juttu se.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Kaipa siinä on joku korrelaatio, että maahanmuutto-teema nousee voimakkaammin esille heti, kun perussuomalaisten kannatus on vajoamassa? Tavallaanhan se on vetoamista yhteen kannattajakunnan keskeiseen osaan.

Hieman samalla tavalla kuin keskustassa muistetaan maaseudun ongelmat heti uudella tavalla, kun vaaleissa tai gallupeissa tulee takkiin.

Pertti Heinonen

Eiköhän anneta ajattelevan äänestäjän päättää mikä on tuleva maahanmuutto linja. Demokratiassahan tässä sentään vielä eletään. Suomalainen osaa kyllä ajatella omilla aivoillaan ja tekee päätöksensä jo tapahtuneen, somesta saamansa tiedon ja talodellisen tilanteen mukaan. Siitä vaan muut puolueet rustaamaan mamu-teemaa.

Käyttäjän thomaselfgren kuva
Thomas Elfgren

Pertti! Kaikki eivät tiedä sitä, että Soinin maahanmuutto-ohjelman toteuttaminen vaatisi perustuslain muuttamista 5/6 enemmistöllä tai kahden vaalikauden yksinkertaisella enemmistöllä. Täysin mahdoton ohjelma, joka lupaa sellaista joka ei tule koskaan toteutumaan.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Täytyy olla totaalinen ääliö (äänestäjä siis), jos luulee, että Suomen monipuoluejärjestelmässä puolueiden pitkiä poliittisia ohjelmia voidaan tuoda sanasta sanaan toteutettaviksi. Ettei mistään jouduta tekemään kompromisseja.

Eiköhän persujen ohjelman tarkoitus ole nostaa ajatuksia esille ja ne voivat kehittyä matkan varrella ja johtaa vaikkapa lain muutoksiin, jos saavat tarpeeksi kannatusta.

Ohjelmassa sanotaan vielä, että ohjelmaa viilataan vielä vuoden aikana.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

En ole kyllä havainnut kenenkään vaatineen maahanmuuttajia syömään hapansilakkaa enkä keshäännyttä särkeä,Ruotsissa jo varmaan syövätkin,kun ovat hyvin sopeutuneet suureltaosin.

Toimituksen poiminnat