Thomas Elfgren - mistä milloinkin

"Mies, pidä turpasi kiinni"

  • #HeForShe
    #HeForShe

"Kansainvälinen naistenpäivä on virallinen juhlapäivä. Perinteen mukaan miehet kunnioittavat äitejään, vaimojaan, tyttöystäviään, työtovereitaan ja muita läheisiä naisia kukilla tai muilla pienillä lahjoilla."

Siis teoilla! Tämä on myös se päivä kun muulloin asiasta hiljaa olevat voivat ottaa asian puheeksi. 

Naistenpäivä on erityisesti tasa-arvon päivä. Tasa-arvo kuuluu kaikille ja niin puheissa kuin teoissa on nostettava epäkohdat valokeilaan. Silloin näkyy niin naiset kuin transsukupuoliset.

Laajassa perspektiivissä asiat ovat Suomessa kohtalaiset hyvin. Tämän osoittaa myös The Economist lehden teettämä selvitys The glass-ceiling index. Naisten, tyttöjen ja transsukupuolisten asema on järkyttävän huono monissa maissa.

Teot puhuvat, mutta tietoisuuden lisäämiseksi on myös puhuttava asiasta. Keskustelu on ensiaskel asennemuutokselle ja teoille. Vai onko? Kaikki naiset eivät pidä siitä, että asiasta keskustellaan. Alla oleva sitaatti on erään naisen some-kirjoitusesta tämän päivän kunniaksi.

"Tämä on jälleen se päivä jolloin potenssiongelmaiset miehet hienostunein sanakääntein ylistävät universaalia pilluutta. Mies, pidä turpasi kiinni. Teot puhuvat, eivät puheet."

Pitääkö asiasta myös keskustella, ja onko etenkin miesten vaiettava tästä asiasta?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Olettaisi, että jos miehet saisivat toteuttaa itseään ja elää eläämäänsä kykyjensä mukaan, hekin olisivat kenties ns. onnellisempia.
Keneltä se olisi pois? Olisiko myös sellainen tasa-arvo mahdollista ja olisiko sekään 'onnellisuuden' tae?

Toimituksen poiminnat