Thomas Elfgren - mistä milloinkin

Maassa maan tavalla - kyllä!

Helsingin Sanomien Afrikan-kirjeenvaihtaja Sami Sillanpää toteaa  tänään erinomaisessa kolumnissaan Solvaajien tulisi opetella suomalaisia tapoja:

Suomen huikeimpia menestyksiä on ollut nousta sananvapauden kärkimaaksi maailmassa. Se on onnistunut, koska suomalaiset ovat olleet maailman huippua sananvastuussa. Erimieliset ovat pystyneet keskustelemaan, jopa sopimaan, ilman solvauksia tai uhkailuja.

Pieni äänekäs kansanosa kiitos-paidassa ja leijonariipus kaulassaan haluaa määritellä maamme tavat uudestaan. He havittelevat fantasioissaan sellaista suomea, jossa eivät itsekään halua elää. Heidän tiensä johtaa Impivaaraan. 

Erkki Tuomioja totesi HS:n haastattelussaan näin:  Sisäänpäin kääntyminen ja sulkeutuminen on epätoivoinen yritys sivuuttaa se tosiasia, että monikulttuurisuus on kasvavan keskinäisen riippuvuuden maailmassa väistämätön ja välttämätön asia.

Itsenäistä Suomea on rakennettu Suomi-haalareissa, tähtäimenä monikulttuurisuus, kansainvälisyys, sivistyneisyys ja avoimuus. Se on maamme tapa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat