*

Thomas Elfgren - mistä milloinkin

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 42 min 20 s sitten

Heti repeämä Saksan kansallispopulisteissa – puheenjohtaja yllättyi ”uutispommista” tiedotustilaisuudessa

1 tunti 3 min ago

Saksassa vaalivoittaja, Vaihtoehto Saksalle -puolue (AfD) on kokenut ensimmäisen takaiskunsa heti parlamenttivaaleja seuraavana päivänä. Puolueen toinen puheenjohtaja Frauke Petry ilmoitti lehdistötilaisuudessa, että hän ei liity AfD:n parlamenttiryhmään.

Niinistö julkaisi järisyttävän kannattajalukunsa: ”156 000 kertaa kiitos”

2 tuntia 37 min ago

Istuva presidentti Sauli Niinistö kertoo saaneensa kerättyä 156 000 kannattajakorttia presidentinvaaliehdokkuuttaan ja valitsijayhdistystään varten.

Niinistö hakee jatkokautta puolueisiin sitoutumattomana ehdokkaana, joten hän tarvitsi tuekseen kannattaja- tai valitsijayhdistyksen. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjassa tulee olla vähintään 20 000 äänioikeutetun allekirjoittamat kannattajakortit, mutta Niinistön kohdalla tarvittavan määrän kerääminen oli vain muodollisuus.

Poliisi Eduskuntatalon puukotuksista: ”Protesti – miehet olivat turvapaikanhakijoita”

2 tuntia 58 min ago
Eduskuntatalon portailla itseään puukottaneet kaksi miestä olivat turvapaikanhakijoita. Rikoskomisario Kirsi Kanth kertoo Uudelle Suomelle, että miehet olivat syntyneet vuosina 1995 ja 1998.   –Itsepuukotus liittyy nimenomaan tähän turvapaikkaprosessiin jonkinlaisena protestina, sanoo Kanth.   Miehet oli kuljetettu sairaalahoitoon ja heidät kotiutettiin lauantaina.   Kanthin mukaan miehet olivat turvapaikkaprosessissa, mutta hän ei kommentoi, oliko heidän osaltaan tehty vielä turvapaikkapäätöstä.  

Simon Elo äimistyi vihreiden turvapaikkalinjauksista: ”Touko Aalto saatava vastuuseen”

4 tuntia 15 min ago
Hallitusryhmä sinisen tulevaisuuden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo pitää vihreiden uusia turvapaikkapoliittisia linjauksia ”avokätisinä” ja ”sinisilmäisinä”.   Vihreiden puoluevaltuusto hyväksyi uudet turvapaikkapoliittiset linjaukset eilen. Vihreät ehdottaa muun muassa pakolaiskiintiön nostamista 2 500 henkilöön sekä poistamaan tulorajat kansainvälistä suojelua saaneiden perheenyhdistämisistä. Puolue vaatii myös pakkopalautusten väliaikaista keskeytystä.  

Suomen nuorista 15% jää peruskoulutasolle – Tutkijat ehdottavat nyt isoa koetta

4 tuntia 56 min ago
Suomessa tulisi tehdä kokeilu ilmaisen toisen asteen koulutuksen tarjoamisesta, ehdottavat Palkansaajien tutkimuslaitoksen tutkijat blogissaan. Toisen asteen tutkinto on ensimmäinen peruskoulun jälkeinen tutkinto.  

Suomalaispoliitikot Saksan tuloksesta: ”Hyvä Saksa, lopettakaa kauhistelu” – ”Kaikkea muuta kuin mieltä ylentävä”

6 tuntia 33 min ago

Saksan hallitus ”sai isosti köniin”, arvioi SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma sunnuntain liittopäivävaalien tulosta.

Hallituspuolueiden kannatus putosi yhteensä 13,7 prosenttiyksikkö, kun liittokansleri Angela Merkelin johtama CDU/CSU-liitto putosi 8,5 prosenttiyksikköä 33 prosenttiin. SDP:n saksalainen sisarpuolue SPD taas menetti 5,2 prosenttiyksikköä ja ylsi 20,5 prosenttiin. SPD:n puheenjohtaja Martin Schulz ilmoitti jo, ettei puolue pyri enää hallitukseen.

Näkökulma: Mitä Suomi edellä sitä Saksa perässä

7 tuntia 1 min ago

Miljoonat saksalaiset ovat äänestäneet Alternative für Deutschlandia (AfD), Euroopan unionia ja maahanmuuttoa hanakasti syyllistävää puoluetta.

Saksassa vaihtuu hallitus – Toteutuuko nyt ”Jamaika”?

7 tuntia 22 min ago
Saksan liittopäivävaalien tulos on varmistunut. Liittokansleri Angela Merkelin johtama CDU-CSU -oikeistounioni sai äänistä 33 prosenttia, toinen hallituskumppani SPD 20,5 prosenttia, kolmanneksi puolueeksi ampaissut oikeistopopulistinen AfD-puolue 12,6 prosenttia, liberaalipuolue FDP 10,7 prosenttia, Vihreät 8,9 prosenttia, vasemmistolainen Linke-puolue 9,2 prosenttia ja muille, pienemmille puolueille jäi 5,1 prosentin osuus äänistä.  

Donald Trump aiheuttaa rajua protestointia urheilussakin

24.9.2017 23:16

Yhdysvalloissa urheilun suurten ammattilaisliigojen mestarijoukkueille on ollut kunnia-asia saada kutsu Valkoiseen taloon. Donald Trumpin presidenttiyden myötä tilanne on kuitenkin muuttunut.

Koripallon NBA-liigan mestarijoukkue Golden State Warriors jättää Valkoisen talon vierailun väliin. Warriorsin tähtipelaaja Stephen Curry ilmoitti asiasta seuransa mediatilaisuudessa. Myöhemmin Trump vastasi twiitillä, että kutsu on peruttu koko joukkueelta, koska Curry ei halua tulla.

Suomen mestaruus ei vielä ratkennut

24.9.2017 21:39

Jalkapallon Veikkausliigan mestaruus oli katkolla sunnuntaina. Jos KuPS ja FC Lahti eivät olisi voittaneet otteluitaan, olisi HJK varmistanut mestaruutensa.

KuPS voitti HIFK:n kuitenkin 3-2 ja FC Lahti pelasi RoPSin kanssa 1-1 -tasapelin. Tulokset merkitsivät KuPSin ja FC Lahden erittäin teoreettisten mestaruussaumojen pysymistä elossa.

FC Lahti tai KuPS nousisi mestariksi voittamalla kaikki viisi otteluaan runsasmaalisesti. HJK:n pitäisi puolestaan hävitä kaikki kuusi otteluaan ja vielä runsasmaalisesti.

Ovensuukyselyt: Merkel voittaa – AfD yllättämässä

24.9.2017 19:29

Saksan liittokansleri Angela Merkelin johtama kristillisdemokraattinen puolue on ottamassa vaalivoiton, ovensuukyselyt kertovat. Muun muassa BBC:n mukaan Merkelin johtama CDU/CSU olisi saamassa kaikkiaan 32,5 prosenttia äänistä.

Merkelin merkittävämpänä haastajana pidettiin sosialidemokraatteja ja sen puheenjohtajaa Martin Schulzia. Ovensuukyselyjen mukaan SPD olisi kuitenkin häviämässä vaalit noin 20 prosentin äänisaaliilla. Se olisi heikoin tulos sosialidemokraateille sitten sotien.

Isännöitsijätodistuksesta jopa 150€/kpl – ”Koko järjestelmä uusiksi”

24.9.2017 14:36
Tulevaisuudessa asuntojen myynti-ilmoituksissa näkyvät kaikki asuntokauppaan vaikuttavat tiedot. Vuokraturvaa ja Myyntiturvaa pyörittävä Timo Metsola vaatii isännöitsijätodistusten uudistamista, kertoo Arvopaperi.   –Laittaisimme mielellämme jo nyt myynti-ilmoituksiin myös isännöitsijäntodistuksen, josta omistajan tiedot on peitettynä, Vuokraturvan toimitusjohtaja Timo Metsola sanoo.  

”Suomen turvapaikkajärjestelmä on rikki” – vihreät julkaisi oman linjan

24.9.2017 14:13
Suomen turvapaikkapolitiikkaa kritisoinut oppositiopuolue vihreät on julkaissut uuden turvapaikkapoliittisen linjapaperinsa. Uudet linjaukset vahvistettiin puoluevaltuuskunnan kokouksessa Riihimäellä.  

Lakipykälä tuo Sampo Terhon (sin.) tilalle Matias Turkkilan (ps.) Helsingissä – ”Aiheuttaa jonkinmoista hässäkkää”

24.9.2017 14:01
Sinisen tulevaisuuden irtautuminen perussuomalaisista ei toteudu täysin Suomen 311 kunnan valtuustoissa. Esimerkiksi Helsingissä jos Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, kulttuuri- ja eurooppaministeri Sampo Terho jää ministerikiireiden vuoksi pois valtuuston kokouksesta, tilalle kutsutaan ensimmäiseksi perussuomalaisten pää-äänenkannattajan Suomen Uutisten päätoimittaja ja puolueen jäsen Matias Turkkila.  

Keskustan ongelma kaupungeissa paljastui – ”Meitä maalataan nurkkaan”

24.9.2017 12:46
Suurten puolueiden kannatus kaupungeissa poikkeaa merkittävästi koko valtakunnassa mitatusta kannatuksesta, ilmenee tuoreesta selvityksestä. Perinteisistä suurpuolueista heikoimmin kaupungeissa pärjää keskusta, jonka kannatus on vain 7,5 prosenttia.   Kuntavaalit toimivatkin herättäjänä puolueelle ja se aloitti oman kaupunkipoliittisen työnsä.  

Keskustan kansanedustajat kieltäisivät seksin ostamisen Suomessa – vertaavat orjuuteen

24.9.2017 10:50
Joukko keskustan kansanedustajia esittää kansanedustaja Ulla Parviaisen johdolla seksin oston kriminalisointia. Parviainen on jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen eduskunnan puhemiehelle. Hän toimii myös keskustan naisjärjestön puheenjohtajana.   –Suomen lain mukaan seksin osto on kriminalisoitu, jos seksin myyjä on alaikäinen tai ihmiskaupan uhri. Muissa tapauksissa seksin osto on sallittu. Islannissa, Ruotsissa ja Norjassa seksin osto on kriminalisoitu, kysymyksessä todetaan.  

Kokoomuksesta vaatimus Juha Sipilän hallitukselle: ”Kaupungistumisen tosiasia”

24.9.2017 10:32
Kokoomuskansanedustajat vaativat yhdessä Juha Sipilän (kesk.) hallitukselta selontekoa metropoli- ja kaupunkipolitiikasta. Sipilän hallitusta on toisinaan moitittu kaupunkipolitiikan puutteesta, eikä esimerkiksi hallitusohjelmassa kertaakaan mainita sanaa ”kaupungistuminen”.   –Kaupungistumisen tosiasiat on tunnistettava, ja kaupunkipolitiikka on otettava voimavaraksi, kokoomuksen kansanedustajat Outi Mäkelä ja Sari Sarkomaa vaativat Helsingin Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessa.  

Kansanedustaja huomasi tylyn sävyn kritiikissä: ”Moni haluaa nähdä meidän epäonnistuvan”

24.9.2017 09:53
Sinisen tulevaisuuden kansanedustaja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Tiina Elovaara pohtii Puheenvuoron blogikirjoituksessaan, miksi julkisessa keskustelussa ja mediassa ei ole jätetty mahdollisuutta sille, että perussuomalaisista irtautuneiden sinisten puolueprojekti voisi onnistua.   –Mediaa ja muita tahoja seuratessa voi tehdä johtopäätöksen, että moni haluaa nähdä meidän epäonnistuvan, Elovaara kirjoittaa.  

TPS näpäyttänyt valmentajapotkuveikkaajia, HIFK:n syöksykierre syvenee

23.9.2017 21:34

TPS:ään on viime vuosina pumpattu paljon rahaa, mutta jääkiekon Liigan kauteen joukkue ei lähtenyt suosikkina. Ulkomaisten peliyhtiöiden kertoimissa TPS:n uusi päävalmentaja Kalle Kaskinen oli ykkössuosikki kauden ensimmäisissä valmentajapotkuissa.

Kaskisen komennossa TPS on toistaiseksi pärjännyt yli odotusten. Lauantaina TPS nousi sarjataulukon kärkeen voitettuaan Jyväskylässä JYPin 3-2.

HJK vie tänä vuonna tuplan

23.9.2017 20:26

HJK voitti jalkapallon Suomen Cupin finaalissa lauantaina Seinäjoella SJK:n 1-0. Voittomaalin viimeisteli 77. minuutilla Akseli Pelvas.

- Meillä oli ennen kauden alkua tavoite, että voitetaan cup ja voitetaan Suomen mestaruus. Nyt se on lähellä. Mahdollisesti pitää hoitaa vielä ainakin yksi peli liigassa. Nyt nautitaan tästä. Hieno voitto, kommentoi illan sankari Pelvas YLE:n urheilulle.

HJK sai samalla makean revanssin. Viime vuonna seura hävisi finaalin SJK:lle rankkareilla.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat