Harry Harkimoa ja Mikael Jungneria yhdistää se, että molemmat ovat valtapuolueiden entisiä vaikuttajia. Kokoomuksesta ja Sdp:stä pudottauduttuaan tai (näkökulmasta riippuen) niiden yli käveltyään heistä tuli sinisten kaltaisia kansanvallan kalastelijoita uusien suunnitelmiensa kera.
Lukiessani Iltalehdestä toimittaja KIA KILPELÄISEN kirjoitusta demokratian tilasta Suomessa pohjaten Hjallis Harkimon blogikirjoitukseen jäin ihmettelemään sitä, miksi Hjallis ei ole puhunut kokoomuksen demokratian tilasta yhtään mitään. Tuohon sain selvyyden, kun luin itse Harkimon blogikirjoituksen, jossa on kuin onkin sivallettu myös Harkimon oman puolueen kokoomuksen tilaa nykyisin.
Kotipuolueeni Kokoomus järjestää viikon päästä tulevaisuuspäivät Tampere-talossa. Viikko sen jälkeen pidetään samassa talossa Tampere Kuplii -sarjakuvafestarit. Käytän tätä yhteensattumaa keppihevosena haastaakseni puolueen pohtimaan asemaansa kulttuurikeskustelussa. Katsonpa siten pörrökorvien avuin tulevaisuuteen ja lähestyn asiaa viidestä eri suunnasta.
Laajalti ehdotetaan, että Elina Lepomäki muistutti sote-kritiikissään lähinnä keisarin vaatetuksesta. Ykkösaamussa ihmeteltiin miksi Lepomäkeä kritisoitiin omien toimesta vain ilmaisun tyylistä, muttei lainkaan asiasta. Tässä voi olla jujun juoni: hallitus on epäonnistunut projektin tiedotuksessa, ainakin verrattuna kriitikoihin.
Ei olisi ensimmäinen kerta kun vasta myöhemmin kevään kynnyksellä ymmärretään, että lumi ei pysy maassa kuin kesään asti. Sitten pitää jälleen odottaa seuraavaa talvea, jotta muistettaisiin millä leveysasteilla meillä suomessa asutaan. Koko suomi on - ei enempää, eikä vähempää kuin samoilla leveysasteilla kuin siperia tai alaska.
Kokoomus nimitti uudeksi sisäministeriksi Astrid Thorsin, Petteri Orpon ja Paula Risikon jalanjäljissä kulkevan Kai Mykkäsen. Suomi jatkanee tuttuun tapaan länsimaiden kaikkein löysintä maahanmuuttopolitiikkaa.
Aktiivimallia vastustetaan ja kannatetaan. Se on selviö, mutta mikä on aktiivimallin todellinen peruste? Useimmiten oikealta puolelta satelevat selitykset ovat kutakuinkin sitä luokkaa, että vapaamatkustajien aika tulee nyt jättää taa ja eteenpäin on mentävä uutena, tehokkaana suomena, jossa jokaisen ihmisen yhteiskunnalle tarjoaman työpanos merkitsee. Tämän soisi olevan aktiivimallin taustalla todella, mutta onko asia näin?
Eduskunnan käsittelyssä on parhaillaan hallituksen esitys työttömyysturvan aktiivimalliksi. Positiiviselta kuulostavasta nimestä huolimatta aktiivimallissa on kyse työttömyysturvan leikkauksesta. Mikäli lakiesitys hyväksytään, leikataan työmarkkinatukea, peruspäivärahaa ja ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa lähes viisi prosenttia, jos työtön ei edeltävien kolmen kuukauden aikana ole ollut riittävän monta päivää palkkatöissä, harjoittanut yritystoimintaa tai osallistunut työllistymistä edistäviin palveluihin.
Viime päivinä on kohistu aiheesta PS puolueen jakautumisesta ja varsinkin pääministeri Juha Sipilän antamasta lausunnosta hallituksen uudelleen järjestäytymiskuvioista ja missä määrin sekä milloin hän oli tietoinen "uuvatti-ryhmän" syntymisestä.
Voi mitä potaskaa, nyt Kokoomus lopettakaa ihan aikuisten oikeasti kansalaisten terveydellä pelleily valinnanvapausmallinne kanssa. Katsoin äsken tallenteena A-studion tältä päivältä, jossa lääkärien edustajat kertoivat mielipiteensä uudesta mallista. Sen jälkeen ajatukseni saivat vahvistusta ja olen vihaisempi kuin koskaan, mutta koitan silti olla sortumatta vihapuheeseen.
Kaikki kommentit ennakkotarkastetaan. Asialliset ja asiaan liittyvät kommentit julkaistaan, lukuun ottamatta nimimerkillä tai puuttuvalla tunnistettavalla valokuvalla kirjottavien kommentit.