Thomas Elfgren - mistä milloinkin

Kaikki blogit puheenaiheesta Ranskan terrori-iskut 2015

Jihadismi ei ole marginaali-ilmiö

Laajan kyselytutkimuksen mukaan selkeä enemmistö Euroopan muslimeista voidaan luokitella fundamentalisteiksi. (1) Esimerkiksi yli 60 % on sitä mieltä, että uskonnolliset lait ovat tärkeämpiä kuin maalliset. Yhtä moni ei voisi ystävystyä homoseksuaalin kanssa, ja 45% pitää juutalaisia epäluotettavina. Ranskalaisnuorista (18 - 24v) lähes joka kolmas tukee ISIS:iä, koko väestöstä 16%. (2)

Se on sota nyt

Tuoreen uutisen mukaan britit ovat torjuneet vain vain puolessa vuodessa seitsemän terrori-iskua, ranskalaiset puolestaan useita pelkästään viime viikkoina. Terroristien kohteina ovat myös Tanska ja Espanja. EU:n turvatakuut otetaan käyttöön.

Terrori-isku ei ole haaste vaan sodanjulistus

Vanha ja erityisen mainio ystäväni Liisa Jaakonsaari oli tämänaamuisessa Ylen haastattelussa tavoilleen uskollisena kovin huolissaan siitä, että tämänhetkisessä turvapaikkakatastrofissa Pariisin tuoreimmat terrori-iskut johtaisivat rasismin, ulkomaalaisvastaisuuden ja kostotoimenpiteiden lisääntymiseen. Kuulemma tuomiopäivän profeettojen äänet voimistuvat ("Mehän varoitimme tästä!"), ja ties mitkä tahot alkavat kostaa väärille ihmislle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä